TANKER OM SKOLESTART

Vi spurte noen elever på 8 trinn hva de syntes om skolen så langt. Hvis du er nysgjerrig på hva de synes, kan du lese videre.

Tekst og foto: Kaja, 8B (med lærer)

Vi som jobber med Skrimposten lurte på hvordan det har vært å begynne på ny skole. Vi var heldige og fikk snakke med tre fra 8.trinn om deres opplevelser så langt, i tillegg til våre egne erfaringer.

Vi begynte med å spørre om det beste som har skjedd etter skolestart. Svarene varierte, men det ble nevnt at det var fint å få valgfag i tillegg til å få nye venner på ny skole. De forteller at ny skole betyr nye lærere og nye fag. “Alt er egentlig litt nytt”, sier de. Selv om valgfag ble nevnt, lurte vi på hvilke fag de egentlig likte best. Her var også svarene variert, med alt fra Matte til Samfunnsfag, men fellesnevneren var at de likte å ha tema som er interessant for dem. Favorittdagene til elevene er dagene hvor elvene har Kunst og Håndtverk og valgfag. Det er tydelig at dette er populære fag.

Et annet spørsmål vi hadde handlet om hva de syntes om korte og lange skoledager. Her på Skrim er det nemlig sånn at mandag og onsdag er litt kortere enn de andre dagene. Noen forteller at de egentglig ikke syntes det er noen stor forskjell, men vi tror nok at foretrekker de korte dagene best, selv om valgfag ligger på en «langdag».

Det kommer frem fra intervjuene at oppstarten på ny skole har vært bra. Alt i alt håper og tror vi at de fleste trives, og har hatt en fin start. Under intervjuene var det god stemning og vi hadde en hyggelig prat med disse åttende klassingene.