FØRSTE DIGITALE KONSERT PÅ SKRIM!

Torsdag 10. September var Skrim Ungdomsskole så heldig å få oppleve en digital konsert, med Sousou og Maher. Dette var noe nytt og spennende og vi måtte håpe på at teknikken fungerte som den skulle.

Tekst: Kaja, 8B
Research: Håkon, 8A

Alle klassene på skolen var på vært sitt klasserom hvor lærerene hadde ansvar for å sette på konserten digitalt. Det betyr at vi elever så konserten på skjerm. 8. Klasse koste seg med lunch under konserten.

Sousou & Maher begynte med å introdusere seg, og fortelle litt om hvem de er. Sousou og Maher er en musikk gruppe som består av et par, de både synger og spiller instrumenter. De sang på flere forskjellige språk og de brukte instrumenter i mens de sang. Et av instrumentene de brukte kalles Kora. Dette er en type gitar med 32 strenger. Kora brukes mye i Afrika og stort sett kun av menn.

 De hadde også med seg en mann som spilte på mange forskjellige trommer. De spilte/sang fire forskjellige sanger. Da de var ferdig med sangene fikk vi være med på en Kahoot de hadde laget. Dette var moro. Til slutt  sa de takk for seg, og konserten var over.

Vi syntes dette var en interessant opplevelse å få være med på, og vi kan gjerne gjøre det igjen!