REISETIPS: FOR STRANDLØVEN

Playa Blanca, https://www.iha.ie/playa-blanca-flat-apartments-rentals/JfD/

Vi i redaksjonen har startet en ny serie som heter «Reisetips», der vi skriver om ulike steder å reise. Hvis du er på utkikk etter en fin øy, synes vi Lanzarote er et fint sted. Denne spanske øya kan by på fine badebyer, fantastiske vulkanske grotter og César Manriques spennende arkitektur. 

Tekst: Camilla og Victoria 10. klasse

Lanzarote, en spansk øy som har like mye naturlig skjønnhet som historie. Denne delen av Kanariøyene vil garantert gi det det luksuriøse landsbylivet, shopping, strender og slettene i vulkansk stein.

Mange av Lanzarotes turistlandemerker ble utviklet av César Manrique, en anerkjent arkitekt. Du kan få vite mer om livet hans gjennom César Manrique-stiftelsen, som er etablert i hans tidligere hjem som man kan besøkte.

Det er lettest å komme seg rundt på Lanzarote med bil, så det kan være lurt å bestille leiebil. Hvis du er på ferie i Lanzarote i februar, kan du oppleve det flotte karnevalet, en festival fylt med paradetog.

Man burde også få med seg resultatet av vulkansk aktivitet i Timanfaya nasjonalpark. Hele Lanzarote ble faktisk dannet av rennende lavastrømmer.

Håper du fikk et fint inntrykk av Lanzarote, og kanskje din neste reise går dit.