KONGSBERG SKISENTER

Skisentret i Kongsberg er et veldig populært fritidsområdet. Mange barn og voksne kjører ski og snowboard der. Det er fine bakker for både nybegynnere og erfarene kjørere.

Skrevet av Oda og Ingvild.

For nybegynnere passer bakkene: Familiebakken, Barnebakken og Turisten best. I Turisten er det mange som kjører og det kan være ganske folksomt der, man bør derfor kunne bremse og svinge, så man unngår å kræsje.
For de som er litt mer erfarne, anbefales Konningen, Ormen Lange, Parken og Eksperten. I Konningen er hopp, railer og dumper og tar du denne løypa må du forbrede deg på en humpete tur.
Ormen Lange og Eksperten er løypene for den som liker fart og spenning, her går det fort og bakkene er bratte! I Parken er det bratt med mange store hopp og railer. I slutten av bakken er det en veldig bratt bakke som man kommer ned på flata.
Skisenter har også en morsom Skogsløype som alle kan kjøre. Skogsløypa starter på toppen av turisten, du kan velge om du vil kjøre halve løypa, da kommer man ut i midten av Turisten eller du kan kjøre hele skogsløypa og da kommer man ut i Familebakken.

Ny bakke!
I Kongsberg Skisenter har det kommet en ny bakke, nemlig Familiebakken. Det er en ganske enkel og kort bakke for nybegynnere og passer også godt for mindre barn i følge med voksne.

Priser/kort