SKOLEBALL 101: BALLKJOLE OG DRESS

Er du på jakt etter den perfekte ballkjolen eller den perfekte dressen? Vi vet hvordan du kan finne den. På nettet fins det tusenvis av sider å kjøpe ballkjole eller dress på. Men hvilke er sikre å bruke? Eller kanskje du er opptatt av miljøet, og vil spare noen ekstra kroner på kjøpet? Da er nok et brukt antrekk det beste alternativet for deg. Vi hjelper deg med å finne det perfekte alternativet for skoleballet!

TEKST OG FOTO: Matilde Sperrud, 10 trinn

Som sagt så er det et hav av ballkjoler på Internett. Det kan være ganske overveldende å kjøpe ballkjole på nettet. Derfor kommer vi med noen tips og triks til å finne ballkjolen du leter etter på Internett.

Handle på Internett:
zalando.no
Vi i redaksjonen syns dette er den beste norske nettsiden å kjøpe ballkjole på. Annet enn deres store utvalg av både selskapskjoler og ballkjoler, er du fri til å returnere kjolen tilbake til butikken hvis du ikke liker den. Denne nettsiden har ofte salg på varer:)

Denne nettsiden fryder også av dresser og festklær til gutter! Prisene varierer og har kort leveringstid. Det koster ingenting ekstra å få varene og det er gratis å returnere varen hvis du ikke liker den:).

mybella.no
Dette er en av de mest kjente kjolebutikkene i Norge. De har eget lokale i Oslo hvis du vil besøke og prøve kjolen i butikk. Men de har også en nettside der du kan bestille kjolene deres. Disse kjolene er på den litt dyrere siden, men kjolene er av god kvalitet så det vil være verdt pengene:)

Det er også flere nettsider som ikke er helt til å stole på!

jjshouse.no
Redaksjonen beskriver denne siden som utrygg og treg. Flere har klaget på at det tar evigheter til du får tak i kjolen når du først har bestilt den, og at det ikke er mulig å returene varen hvis du ikke liker den. Derfor anbefaler vi ikke denne siden til dere leserene:)

ebay.com
Selvfølgelig har de fleste sett bilder av folk som har bestilt kjoler som ikke ser ut som det de egentlig skulle gjort. Dette er en typisk side du ikke kan regne med at gir deg det du ønsker.

Andre muligheter

Men! Det har seg slik at vi i redaksjonen syns de fine kjolene er blant de brukte, man vet aldri hva man kan finne.

Det har seg faktisk slik at det er mange blant annet på tiende trinn som selger ballkjolene de brukte i fjor og året før der. De fleste kjolene er brukt maks en gang og ser like fine ut som den dagen jentene kjøpte dem.
Hvis du er sent ute til å kjøpe en ballkjole før ballet og kunne tenkt deg en brukt kjole, så har vi lagt alt klart for deg.

Send en melding eller kontakt meg med prisklasse og størrelse, så hjelper jeg deg med å finne en brukt kjole her på Skrim Ungdomsskole:)

Kontakt:
Matilde Sperrud 10A på Skrim Ungdomsskole
Eller skriv en personlig melding på Facebook siden vår 😉

Butikker i byen

Heldigvis så bor vi i en by der det bugner av nydelige plagg i mange av butikkene på stortorvet eller i byen. Noen av guttene i redaksjonen er kommet med forslag til butikker og nettsider du kan bruke til å finne den perfekte dressen for deg!

Vi har noen butikker i byen som er et perfekt alternativ til deg som har dårlig tid.

Dressmann (butikk på stortorvet):
Guttene i redaksjonen mener at denne butikken er helt grei. Butikken inneholder et stort utvalg av både dresser og skjorter. Varene er laget med god kvalitet og behagelige å ha på. Det er varierte priser, men mange å velge mellom.

Solid (butikk på stortorvet):
Denne butikken har et ok utvalg av dresser og festplagg, men at de er mer på den dyrere siden. Dressene er veldig fine av god kvalitet. Disse er mer miljøvennlige og holder seg renere på innsiden ifølge læreren Ole Petter på tiende trinn. Fordi plaggene er laget av mer miljøvennelige produkter som F.eks bambus.

Jeg håper disse alternativene vil hjelpe deg som er i tvil med hva du skal gå med på ballet. Uansett om du er tidlig eller seint ute. Husk at vitsen med å finne et festplagg er å føle seg fin i det. Vi i redaksjonen ønsker deg et fantastisk skoleball!