TIPS TIL HVA DU KAN GJØRE UTE I SNØEN !

Nå har det kommet veldig mye snø i Kongsberg. Siden det er så mye snø, så er det enda mer å finne på i dette flotte været. Derfor skal vi komme med noen tips til vinteraktiviteter som er morsomme å gjøre når det er masse snø.

Tekst og foto: Emilia Gudbrandsrud

Lage snømann

Det er veldig gøy, og veldig lett å lage snømann. Dette er noe du kan gjøre om det er kram snø ute. Kram snø er egentlig det eneste du trenger. For å pynte kan du for eksempel finne steiner, som du kan bruke som knapper, øyne og munn. Om du har gulrøtter, så kan du bruke en gulrot som nese. Hvis du vil, kan du også finne en flosshatt og ett skjerf.

 

Lage snøhule

Når det er veldig mye snø, blir det ofte laget store snøhauger. Ett tips som er veldig morsomt, er å ta med seg en spade, for å grave seg en snøhule i disse haugene. Ta med deg en venn, og en kopp kakao. Det slår aldri feil.

Ake

Om du har en bakke i nærheten av huset ditt, så kan du ta med deg et akebrett for å ake. Du kan også prøve å lage ett hopp ved slutten av bakken, med snø som for eksempel ligger i veien for deg.

Stå på ski / gå på ski

Skibakkene er åpne nå som det er så mye snø. Gjerne dra opp i bakken om du har tid. Det blir også laget skiløyper. Det er nå det beste skiføret er! Om du kan, kjør på!

Det er også veldig mange som mister strømmen nå om dagen. Ta med deg en hodelykt, og gjør noe av dette istedet for å sitte inne. Er ikke noen vits å sitte inne å kjede seg når man ikke må! Ha en fin uke videre!