5 TING Å GJØRE I JULEN

https://www.vg.no/forbruker/reise/reiselivsnyheter/ingen-snoe-her-finner-du-julestemningen/a/23577056/

Julen er her og det er tid for å slappe av og spiste mye god mat. Likevel kan det etterhvert bli litt kjedelig å ligge på sofaen så her har du 5 tips til hva du kan gjøre i juleferien.

Tekst: Camilla Wedvik og Victoria L. Olsen, 10.trinn.

1. Julebakst

Det blir ikke jul uten julebakst, derfor har vi noen tips til hvordan du kan gjøre julebaksten enda gøyere i år.

  • Samle vennene dine til felles julebakst og hør på koselig julemusikk.
  • Lag småkaker og pynt en krukke med silkebånd og andre juledekorasjoner. Dette er en superfin og billig julegave som familien vil elske.
  • Søk opp DIY på YouTube og lag dine egne unike julekaker med forskjellig farge og form.

Her er noen av redaksjonens favorittoppskrifter:

Kokosmakroner – oppskrift for Kokosmakroner 

 

 

 

 

 

Brune pinner – oppskrift for brune pinner 

 

 

 

 

 

2. Koselige ting å gjøre for familien i jula

Vi er vel alle enige i at det er spesielt viktig å prioritere familien i jula. Her er tips som er like koselige for deg som for resten av familien.

  • Mange barn er vant til å ha julekalender, men vi i redaksjonen synes de voksene også fortjener å ha julekalender. Derfor er et av våres beste tips til dere å lage en hjemmelaget julekalender. Her kan du for eksempel lage julekaker og pakke de inn, eller pakke inn andre hjemmelagde ting. På denne måten kan foreldrene dine få en like god start på morgenen som deg og eventuelt dine søsken.
  • Arranger en filmkveld med familien der dere ser på en koselig julefilm sammen. Et hett tips er å drikke varm kakao med krem og marshmallow på toppen.
  • Få med familien på juleverksted, be inn nabolaget om du vil og lag en haug med hjemmelagde gaver og julekort. Etter et stund kan man gjøre det ekstra koselig med å for eksempel servere grøt og gløgg.

3. Julemarked

Et av våres favoritt tips er å dra på julemarked, min personlige favoritt ligger i Oslo. Her har de et stort julemarked som ligger midt i sentrum. På julemarkedet finner man et stort utvalg boder med alt fra strikka genserne til brente mandler og andre julekaker. Det er også en skøytebane der barn og voksene kan gå på skøyter og kose seg. Det er også et opplyst pariserhjul ved skøytebanen. Om du mangler julestemningen er det definitivt et godt tips å ta turen innom. Markedet åpner 18.november og varer helt til 30.desember, og er oppe fra 10:00 til 20:00. Det er gratis inngang og holder til i Spikersuppa ved Karl Johans gate.

4. Juleshopping

Ta med vennegjengen, familie eller kjæreste på juleshopping. Om man kjøper julegaver eller bare kikker, er dette en fin og koselig måte å få julestemning for mange. Det er spesielt koselig når julelysene kommer opp i gatene og det er kaldt ute og godt og varmt inne i butikkene. Vi i redaksjonen synes Karl Johan er et av de mest fantastiske stedene å gå rundt juletider. Det blir hengt opp masse lys og satt opp juletrær og annet julepynt.

5. Overnatting med vennegjengen

Arranger en overnatting med vennegjengen hjemme hos en av dere. Ta på koselig julepysj og kosesokker, fyr i peisen og sett på julemusikk. Syng til alle dine favoritt julesanger og ha det gøy. Senere på kvelden kan man sette på en koselig julefilm og spise julebakst og småkaker. Om det er snø kan man ta med gjengen ut på en koselig skitur dagen etter. Pakk med mat av eget ønske og noe varmt å drikke, dra deretter til nærmeste skiløype. Ta dere en god pause foran bålet og spis den gode maten dere har med.

 

Husk å gjør det du liker best, vær med de du er glad i og sett pris på en hver dag. Ta vare på dagene, øyeblikkene og vær lykkelig. Vi ønsker alle en riktig god jul fra Skrimposten.