TIDLIG MED JUL?

Mange syntes det er for tidlig å komme i julestemning før desember. Men det er noen som også mener det er helt greit. Er det virkelig for tidlig, eller er det helt normalt?

Laget av Mia og Hava, 9 trinn.

Mange butikker har allerede startet med å pynte og selge julesaker allerede i oktober. Noen butikker har allerede begynt å selge julebrus og pepperkaker i oktober. Dette er det et par som har klagd på. De mener at det er altfor tidlig å pynte til jul, og komme i julestemning så fort. Oktober er en måned som handler mer om Halloween mener de. Men de kan også klage hvis man starter i november, de mener at man bare skal komme i julestemning i desember, fordi da er det enda nærmere jul. I dag var vi i byen og observerte om butikkene allerede har begynt å pynte til jul og selge juleting. Mange har allerede begynt å pynte i senteret, og nesten alle kleskjeder i byen som vi har sett har begynt å selge jule klær, inkludert jule hårpynt, kjoler, skjørt og gensere. Europris har kommet i full julestemning allerede, med masse pynt med julenisser, lys og skilt hvor det står

 « GOD JUL!». 

Er det virkelig for tidlig med å pynte og selge fra oktober? Eller er det bare noe tull som blir sagt for å ikke ødelegge julestemningen?