DAG 5 OG 6 – BERLIN

Onsdag 25/9 ble brukt til å transportere oss fra Krakow til Berlin. Et stopp på et stort kjøpesenter nær Wroclaw ble en god avbrekk på bussturen. Der spiste vi et varmt måltid og elever og voksne fikk brukt sine siste zloty før vi dro over grensa til Tyskland. 

Da vi kom fram til hotellet i Berlin oppdaget vi at det var tre andre norske skoler der. Det ble mange elever på hotellet, dette merket nok de andre gjestene godt…

Neste dag, torsdag 26/9, var satt av til å bli bedre kjent med Berlin. Dagen startet med en busstur rundt i Tysklands hovedstad. Vi stoppet ved minnesmerket over holocaust i Berlin og Brandenburger Tor der vi fikk tatt et flott gruppebilde.

 

Så dro vi til et annet kjent landemerke i Berlin, Checkpoint Charlie. Her besøkte vi også museet  «The Wall» som ga oss et innblikk i livet ved berlinermuren under den kalde krigen.

Etter en velsmakende lunsj på Hard Rock cafe, fikk vi muligheten til å bli bedre kjent i området rundt Alexanderplatz.

En del valgte å shoppe i kjøpesentrene i området, mens 66 stykker av oss fikk muligheten til å komme opp i TV-tårnet, der vi fikk et godt overblikk over storbyen. 

Siste faglige innslag denne dagen var et besøk i Stasi-fengslet. Her ble motstanderne av kommunistregimet fengslet etter andre verdenskrig.

Etter en lang dag var det godt å komme hjem til hotellet der vi spiste en god middag før det var inn på rommene og pakking og klargjøring til bussturen dagen etter.