DAG 4 – KULTUR I KRAKOW

Vi startet dagen med den vanlige morgensangen og litt morgengymnastikk i bussen. Nå skulle vi til de kjente saltgruvene i Krakow.

I saltgruvene ble vi delt i tre grupper, klassevis. Vi fikk utdelt hvert vårt par ørepropper og en mottaker. Så gikk vi inn i en bygning og ned mange trapper, det var nesten 400 trappetrinn ned, noen av oss ble litt svimle av å gå rundt og rundt nedover.

Det første vi kom til var skulpturer av stein og salt. Deretter førte guiden oss videre innover. Det var blant annet lysshow som forklarte hvordan saltgruvene ble til og hvordan de gravde seg innover. Vi fikk også se legenden om da ei dronning kastet en ring og hvordan dette startet gravingen av saltgruvene. 

Vi så mange skulpturer underveis, det var mulighet for å kunne kjenne på saltsmaken i fjellet.

Langt nede i fjellet kom vi til en stor katedral, der kan man gifte seg, men det er temmelig dyrt. Det var bilder fra nattverden på veggene der. Vi tok et gruppebilde av alle som er med på turen i denne underjordiske katedralen.

Vi kom også til et rom der man kunne kjøpe brus og godteri, der var det også mulig å kjøpe souvenier.

Opp igjen tok vi en heis som gikk veldig fort, 4 meter i sekundet. Vel oppe gikk vi gjennom en butikk, en del kjøpte kroppsåpe og annet. Så gikk vi tilbake til der bussen ventet.

Deretter dro vi tilbake til hotellet. Vi meldte oss for kontaktlærer før vi fikk fritid til å gå rundt i Krakow. Noen av oss leide en elbil der sjføren kjørte rundt i Krakow, vi fikk en guidet tur til blant annet Schindlers fabrikk som vi har sett i filmen «Schindlers Liste». Jeg kjente meg litt igjen og det var interessant. 

Vi spiste på McDonalds før vi dro på hotellet og slappet av og spilte noen spill før vi skulle på folkloreaften på et spisested i Krakow sentrum.

Litt før klokka 19 kom vi fram på spisestedet, der fikk vi en tre-retters matrett som smakte godt. Alle virket fornøyde med maten. 

Da vi hadde spist, gikk vi opp i andre etasje der vi fikk en forestilling med folkedans og tradisjonell musikk fra Polen. Danserne danset på scenen, og en av danserne gikk rundt og berørte alle med en liten stav. Litt ut i oppvisningen bød de opp en del av oss elever og voksne på dans. Dette var veldig gøy. Forestillingen ble avsluttet med at vi alle sammen gikk i ring og danset. Til slutt takket musikerne og danserne for seg.

Nå er vi tilbake på hotellet og i morgen blir det kjøring til Berlin, turen vil ta hele dagen. 

Bussturene har gått overeraskende fort og jeg har blitt kjent med flere av elevene fra de andre klassene. 

Guro 10C