NÅ ER TUREN I GANG

Lørdag 21/9, tidlig på morgenen, møttes en stor gruppe elever, lærere og foreldre fra Skrim ungdomsskole. Mange var spente og etter opprop, innlasting av bagasje og sjekk av at alle hadde sitt eget pass med på turen, rullet vi av gårde. I bussen hadde alle fått tildelt plasser og turfølelsen kom raskt.

Etter en stopp i Oslo, der det ble utført noen tekniske utbedringer på bussen og reiseleder kom med, var vi endelig skikkelig på vei. Bussen rullet sørover langs E6 inn i Sverige og sola skinte. Første reisedag fikk vi skikkelig sommervær og temperaturen steg også i bussen. Etter hvert ble varmen merkbar. Vi ble liggende noe etter skjema og fikk ikke tatt en pause før vi skulle spise middag på veikroa i Björkäng, men takket være effektiv kjøring med flink sjåfør hadde vi kjørt inn omtrent alt av tid vi mistet i Oslo da vi kom fram.

Alle fikk spist seg gode og mette på Björkäng og handlet is, brus og annet godt i kiosken ved veikroa, så stemningen var høy da vi atter bordet bussen med kurs for Karlskrona. Den tidligere nevnte høye tempraturen inne i bussen ble igjen merkbar og da vi tok en pause etter et par timers kjøring sjekket bussjåføren det tekniske rundt lufteanlegget. Det viste seg at ei reim hadde røket og at aircondition-anlegget ikke fungerte. Gode råd var dyre, men heldigvis har vi med oss en ressursterk foreldregruppe og noen av fedrene fikk i samarbeid med sjåføren montert ny reim på en parkeringsplass midt i Sverige en lørdag ettermiddag.

Vel fornøyde dro vi videre mot Karlskrona, nå i en behagelig temperert buss. Vel framme på ferjeleiet ordnet lærerne med billetter til lugarene og vi fikk bordet Stena-Line båten.

Etter en kjapp middag, burger og pommes frites, fikk elevene litt tid til å se seg om på båten og handle litt vann og annet godt. Klokka 22:30 var alle elevene vel inne på sine lugarer og klokka 23:00 gikk lærerne godnatta-runder og så til at alle elevene hadde kommet til ro. Kort tid etter lå elever og voksne i dyp søvn etter en lang dag.

Til tross for noen tekniske utfordringer har stemningen vært upåklagelig og elevene har så langt vært gode ambasadører for Skrim ungdomsskole og Norge og de har fulgt beskjedene de har fått.