SKITUR PÅ BLEFJELL MED 10.KLASSE

Glad gjeng på tur!

Da var det tid for de årlige 10. Klasse skiturene på Blefjell. Turene ble som vanlig ledet av Naturskolen, som er drevet av Kåre Urdal og Erik Winsents. Skiturene var alle meget vellykket!

Tekst: Helene Johnsen

Foto: Silje Berglund, kontaktlærer 10A

Da var det 10. trinn’s tur til å begi seg ut på ski. Trinnet ble fordelt klassevis, og resulterte i 3 fine skiturer. Dagene startet med oppmøte på skolen til vanlig tid, utstyrt med både ski og staver, og riktig nok godt med klær fra de aller fleste.

Deretter fordelte elevene seg i de to minibussene som ble kjørt av Naturskolen, og vi kjørte opp til Blefjell via Jondalen.

Da vi var kommet frem til startpunktet for turen, samlet klassen seg og hørte på et kort foredrag fra Naturskolen, hvor de snakket i vei om både dyr og terreng som fantes i nærområdet.

Så var det på med litt smøring, og full fart fremover til destinasjonen. Hver elev fulgte sitt eget tempo, men vi holdt oss likevel samlet, takket være et par små foredrag fra både Kåre og Eirik.

Etter litt tid kom vi frem til der vi skulle ha den lange pausen, og spredte oss utover den lille plassen. Der ble det grilling av både pølser og marshmallows, imens vi solte oss i den deilige varmen.

På slutten av pausen ble vi samlet igjen, og hørte på imens Naturskolen snakket om snøhuler og forklarte hva man må gjøre dersom det blir snøskred. Deretter pakket vi sakene våres, spente på oss skiene og satte turen hjemover.

Veien virket kortere på tilbaketuren, og vi var nede igjen på null komma niks! Da vi ble kjørt tilbake til skolen igjen, var dagen ferdig og vi kunne dra hjem.

Alt i alt hadde alle klassene et par fine turer, med et par knall og fall. Ikke alle var like heldige med været, men de koste seg likevel.

  • Klare for tur!
Vi takker Naturskolen for en fin tur, nok en gang!?