TEST AV PÅSKEGODT

Utvalget i testen

Nå nærmer påsken seg med stormskritt. Det samme gjør prøver og tentamener. Da er det viktig å kose seg litt, oppi alt stresset. Vi har derfor tatt på oss ansvaret for å finne det beste påskegodtet til dere.

Tekst og foto: skrimposten

Nidar Appelsinmarsipan

Nidar Appelsinmarsipan

Førsteinntrykket er bra, det ser likt ut som på bildet, men vi er uenig i at det er et «generøst» lag med sjokolade, som det står på pakka. Konsistensen er behagelig, og den smelter på tunga. Om smaken har vi delte meninger, men marsipanen kunne gjerne hatt litt mer appelsinsmak. Det var god smak på sjokoladen, den var ikke altfor mørk.

Vi gir den terningkast 4

 

Nidar Påskemarsipan

Nidar Påskemarsipan

Disse var mye større enn det så ut som på bildet. Vi blir like overrasket hver påske! De er kanskje litt for store, men heldigvis smaker de godt. De er akkurat passe harde, med en bløt marsipan på innsiden. Det er en fin balanse mellom sjokoladen og marsipanen, og strøsselet gir en ekstra crunchy følelse. Den sterke gulfargen på marsipanen bringer virkelig frem påskefølelsen!

Vi gir den terningkast 5

 

Freia Miniegg

Freia Miniegg

Da vi åpnet posen så det litt kjedelig ut. Fargene var ikke så friske som på bildet, og eggene så nærmest nedstøvet ut. De hadde et crispy skall som knuser lett, derfor er det lurt å spise den i en bit. Sjokoladen inni var veldig god, ikke noe å utsette på smaken. Ellers hadde de passe størrelse, perfekt som hyttegodteri!

Ettersom redaksjonen var uenige i terningkastet, endte vi opp med omtrent 4 til sammen.

 

Nidar Sjokoladeegg

Nidar Sjokoladeegg

Førsteinntrykket av disse eggene var meget skuffende! På pakken ser de ut som hele egg, men i virkeligheten er de bare halve. Dette er noe Nidar burde rette opp. Bortsett fra det har de en fin størrelse. Kremen er luftig, bløt og god, men blir dessverre overdøvet av sjokoladen.

Redaksjonen var like splittet rundt disse eggene, som de forrige. Noen mente de fortjente terningkast 3, mens andre mente at terningkast 5 var passende.

 

Brynild Påskemix

Brynild Påskemix

Denne posen inneholder masse forskjellig påskegodt – alt fra gelé til sjokolade. Skumgeleen hadde en litt seig konsistens, som den skal ha. Smaken var god, helt vanlig for skumgelé. Fruktgeleen derimot, var bløtere enn forventet. Den var ikke tørr, som mange har lett for å være, og hadde en god smak. De sjokoladedragerte eggene hadde en interresant overraskelse inni. Det var klumpete, tørt, rart og vanskelig å sette fingeren på hva det egentlig var. Man smakte sjokoladen bedre enn det som var inni. Sjokoladen i posen var litt skuffende. Den smakte som typisk posesjokolade, litt innestengt. Så til den kanskje viktigste delen av påskemixen, nemlig påskeskummet. Skummet hadde en frisk smak, og var behagelig å spise.

Alt i alt gir vi Påskemixen terningkast 3.