HVEM ER DE SMARTESTE 10.KLASSINGENE PÅ SKRIM?

Hvert år kåres de smarteste 10. klassingene i hele landet, gjennom klassequizen. Elever fra Skrim prøvde seg på de vanskelige spørsmålene i år også, men først måtte de komme seg gjennom kvalifiseringen.

Tekst: Stine Omholt Aunan, 10.trinn
Foto: Anniken Jakobsen

De tre elevene som fikk i oppgave å  representere Skrim ungdomsskole i år var Sebastian Moos, Laila Ernst og meg – Stine Omholt Aunan.

Fra venstre: Stine Omholt Aunan, Laila Ernst og Sebastian Moos

For å klare velge ut kun tre stykker, måtte alle 10.klassingene gjennom en quiz med 50 spørsmål. Etter det måtte de fire beste guttene, og de fire beste jentene ta enda en quiz, der de tre beste fra den formet laget som skulle reise til Drammen.

Så tidlig fredag morgen i forrige uke, lenge før skolen startet, reiste vi tre, pluss en lærer, til NRK Buskerud i Drammen. Med en gang vi kom fikk vi litt informasjon om hva vi skulle gjøre, deretter satt vi og ventet. Da var det noen av oss som ble ganske nervøse. Så gikk vi inn i studioet.

Quizen bestod av 4 kategorier, med 3 spørsmål i hver, altså 12 spørsmål til sammen. Selv om vi ikke fikk nok riktige for å komme videre, var vi godt fornøyde da vi gikk ut av studioet. Vi klarte tross alt 7 av 12 riktige, med vanskelige spørsmål! Etter det reiste vi tilbake til skolen. Både A,B og C klassen hadde hørt på mens vi var på radioen, og det var ett spørsmål mange irriterte seg over at vi ikke klarte. Det var: Hvor mange stjerner er det i Karlsvogna? Nå vet alle at det er sju, men det gjorde ikke vi da vi stod der og skulle svare. Det fikk vi høre etterpå!

Selv om vi måtte stå opp tidlig, synes jeg det var en morsom opplevelse. Det gjorde de andre også, selv om Sebastian kunne ønske vi hadde fått noen flere riktige svar.