Teknologidagene

Roboten pepper Bilde hentet fra knf.kongsberg.no

Tirsdag og onsdag i uke 45 var teknologidagene. Da reiste vi på foredrag på Krona. Vi fikk vite om forskjellige jobber man kan ha innenfor tenknologi.

Tekst: Tiril Tiller-Nesset og Stine Omholt Aunan, 10.trinn.

Tirsdag

På tirsdag var det bare jentene fra 9. og 10. trinn som reiste på Krona, og foredraget het «Jenter og teknologi». Der fortalte de om teknologi, og at vi trenger flere jenter i teknologien. Det var mange som ble intervjuet om deres vei inn i teknologien. Det var blant annet ei som fortalte om metamorfose, altså larvens vei til å bli sommerfugl, og ei som hadde besøkt NASA i USA.

Emma i 10c synes ikke hun lærte så mye nytt, men hun fant ut at det finnes flere måter å bli ingeniør på. Hun synes det var helt greit å høre på og ville gjerne gjort det igjen, for det var bedre enn vanlig skole. Det var også bra at de hadde med yngre jenter som hadde fullført en utdanning innenfor teknologi.

Da jentene var på Krona hadde guttene et eget opplegg på skolen. Det var en konkurranse om å bygge en fallskjerm som skulle redde et egg fra å knuse da det ble sluppet ned fra en høyde. Det var ikke alle gruppene som klarte dette, men mange gjorde det.

Vi spurte noen av dem om hva de hadde gjort og hva de synes om opplegget.

Øystein fra 10c forteller at en av metodene som fungerte bra var å bare pakke egget inn i papir, da knuste det ikke. Han synes det var morsomt med en annerledes dag.

Martin fra 10b synes også det var gøy. Han lærte ikke så mye, annet enn at egg knuses lett. Det var like bråkete som om jentene hadde vært der, så han synes ikke det var urettferdig at jentene fikk reise til krona alene.

Onsdag

På onsdag reiste alle 10. klassingene til Krona. Innholdet i foredraget var ganske likt som dagen før, men denne gangen var det også gutter som holdt foredragene. I pausen serverte de boller og VANN…! En av de mest interessante delene, ifølge oss, var å få høre om hva de to studentgruppene Revolve og Ascend driver med. Revolve NTNU er en studentorganisasjon som bygger en ny racerbil hvert år. De pleier å få hjelp fra Arsenalet i Kongsberg til dette. Ascend jobber med å bygge en drone som skal kunne gjennomføre et nærmest umulig oppdrag.

Vi i skrimposten synes dette har vært to morsomme og spennende dager, og håper at vi kan fortsette å ha slike dager i Kongsberg.