BLI KJENT MED DEN NYE REKTOREN

Hilde Omholt, rektor Skrim ungdomsskole

Etter høstferien fikk vi en ny rektor på Skrim ungdomsskole. Skrimposten gikk en tur bort på kontoret for å bli bedre kjent med henne, dette er det vi fikk vite:

Tekst og foto: Tiril Tiller-Nesset og Stine Omholt Aunan, 10. Trinn

Navn: Hilde Omholt

Hilde har en lang utdanning, blant annet 4 år på universitetet i Oslo med engelsk, samfunnsfag, religion og pedagogikk. Hun har også hatt pedagogikk og spesialpedagogikk i Telemark, og rektorutdanning fra BI. 

Hvordan var det å gå fra å være lærer til rektor på samme skole?

Hilde mener det kan være utfordrende, men siden hun har vært rektor på en annen skole før og er kjent på Skrim blir det lettere. Hun har også sett hvordan den forrige rektoren jobbet. 

Hvordan er det å skulle bestemme over dine tidligere kollegaer?

 – Hehe, det går bra, de er dyktige kolleger.

Hvorfor valgte du å bli lærer?

Hilde valgte å bli lærer fordi hun ville jobbe med de fagene hun hadde valgt, basert på interesse. Hun gikk på barneskole i USA, så hun har alltid hatt lyst til å studere engelsk. Derfor ble hun engelsklærer.

Hun valgte senere å bli rektor fordi hun hadde tatt et kurs for ledere i kommunen, og fikk tilbud om rektorutdanning. Dette virket interessant, og hun ville gjøre noe annet enn å rette engelskstiler.

– Jeg har rettet ganske mange! ler hun.

Sitter du ofte igjen lenge og jobber etter skolen er ferdig? – Er det mye jobb?

– Ja, noen dager. Det er for eksempel foreldremøter og fau, sier Hilde. Selv om det kan være mye å gjøre, synes hun det er en hyggelig jobb.

Hva gjør du for å koble av? – Har du noen hobbyer?

Hilde liker å høre på musikk og se på TV for å koble av. Om vinteren kjører Hilde og familien mye på ski. Der møter hun ofte mange elever fra skolen.

Hva synes du er mest utfordrende med å være rektor?

Det er flere ting som kan være utfordrende, for eksempel hvem skal man spørre om hjelp og at det er mye nytt. Allikevel synes hun den aller største utfordringen er hvis elever ikke har det bra på skolen. 

Liker du å ha styring på det som skjer rundt deg?

– Ja, men jeg kan ikke ha styring på alt når jeg har 220 elever å passe på. Men jeg har ansvaret for alt.

Hva er forskjellen på å være rektor på en barneskole og en ungdomsskole?

Hilde forteller at forskjellen på å være rektor på en barneskole og en ungdomsskole er at på barneskolen er hun også leder for SFO. Innholdet i det elevene skal lære er også veldig forskjellig. Selv om det er stor aldersforskjell på elevene, er det hyggelige elever på begge skolene. 

Hva er morsomst med jobben din?

– Det er vel faktisk fortsatt å gå ut å prate med elever. 

Hva synes du om å bruke iPad i skolen?

Hilde er veldig glad i å bruke iPad i skolen. Hun var også veldig fornøyd som lærer. Det var en stor overgang fra at elevene delte på noen gamle PC-er, til at alle hadde en iPad hver. Det gir større muligheter. Hun kunne fortsatt ønske at elevene hadde to skjermer å jobbe på, for eksempel en iPad og en Mac.

Har dine tidligere kollegaer tatt deg godt imot som ny rektor?

– Ja, absolutt!

 

Hilde har ikke tenkt på noen ting hun vil endre på på skolen, men da vi stilte henne et spørsmål om temperaturen kom det et litt annet svar. Det var en oppgave hun visste hun kom til å få, siden hun hadde hatt 12 kalde år tidligere på skolen. Hun forteller at ting tyder på at varmesystemet på skolen aldri har fungert som det skal. Dette er en sak hun har tenkt til å jobbe med.

Har du et forbilde? Hvorfor?

– Ja, Dalai Lama. Fordi han prater om medfølelse, og jobber for fred og frihet for Tibet.

Er Skrim den beste skolen?

Ja! Helt klart! sier hun, og stråler opp. 

Hun er tydelig stolt over skolen sin.