DAG 8: REISEN HJEM TIL NORGE

Utsikt fra bussen.

Idag kjørte vi den lange veien fra tuppen av Sverige og hjem til Norge.

Tekst og foto: Stine Omholt Aunan, 10.trinn

I natt overnattet vi på båten fra Polen til Sverige. Det var meldt storm og mye bølger, men heldigvis så det ut som de fleste kom seg gjennom den bølgete båtturen uten altfor store problemer.

Tidlig på morgenen kom vi av båten, men måtte vente litt på bussen. Da vi satt inne og ventet var det mange slitne ungdommer som nærmest lå strødd utover gulvet. Etterhvert kom vi oss på bussen og satte kursen hjemover til Norge.

Vi kom i land i Trelleborg, Sverige

Vi stoppet blandt annet i Sverige for å spise middag, og på Liertoppen, der mange spiste på McDonalds, mens bussjåføren måtte hvile.

Lang busstur hjem.

På morgenen var det veldig stille på bussen, da mange var slitne og sov. Men mot slutten, da vi nærmet oss Kongsberg, våknet folk og stemningen tok seg opp. Helt på slutten ble det til og med litt allsang arrangert av elevene. Vi sang blandt annet «Optimist» av Jahn Teigen, og favorittsangen «Take On Me» av a-ha.

Da vi svingte inn til Skrim, var det nok mange som gledet seg til å komme hjem og sove i sin egen seng.

 

 

Vi vil gjerne takke den flotte turguiden vår Bjørg, fra Aktive Fredsreiser, som var med oss på hele turen. Hun gjorde en fantastisk jobb hele veien, og jobbet hardt for å gjøre turen vår så bra som mulig.

Alt i alt har dette vært en kjempeflott tur som vi aldri kommer til å glemme.

Takk for turen!