DAG 5 : HVOR ER BAGASJEN?

Nydelig kveldsutsikt fra bussrutene.

Da var tiden inne til at vi skulle forlate Polen og fortsette turen vår videre til Tyskland. Vi hadde en lang dag med buss foran oss. 

Tekst og foto : Helene Johnsen, 10.trinn.

Dagen startet som vanlig med frokost på hotellet,

Klare for en ny dag!

og morgengymnastikk på bussen hvor lærerne var mer engasjert enn elevene. På bussen var det temmelig trøtt stemning, og mange av elevene brukte tiden til å sove. De fleste gledet seg veldig til det neste stoppet vårt, nemlig IKEA. Dessverre ble ventingen litt lenger enn planlagt, da vi møtte kø på veien og nærmest sto bom fast.

Kø i lange baner.

Heldigvis løsnet den sakte men sikkert opp, og vi kunne fortsette turen videre i 90km/t. Delmålet kom nærmere og nærmere og til slutt kunne vi endelig se den store blå bygningen. Tempoet ut av bussen var raskt og dokøen inne på IKEA vokste voldsomt. Etter doen gikk vi videre for å få oss mat og drikke og så var det tid for shopping. Shoppingen på senteret ved siden av gikk greit og vi prøvde å utnytte de billige prisene i Polen så mye som mulig av den tiden som var igjen. De aller fleste kjøpte mat til bussen og hotellet, også har vi de som skiller seg litt mer ut. Slik som disse to søtnosene dere ser på bildet under.

De To Små Griser.

På bussturen videre til Berlin fikk vi beskjed av lærerne å finne frem passet fordi vi snart nådde landgrensa. Vi ble bedt om å holde passene opp mot vinduet slik at de som kontrollerte skulle se at de var gyldige.

Her flasher vi passene.

Det gikk veldig greit og vi fikk ros av lærerne. Det var ikke før litt senere at vi fikk vite at det egentlig var helt unødvendig, fordi for det 1. så var det ingen som kontrollerte der og for det 2. så var det lærerne som hadde funnet det på, noe de synes var veldig morsomt. Da vi endelig ankom hotellet på kvelden var det fort ut med alle bager og kjapt inn på hotellet. Vi var allerede sene ute til middagen så det gjaldt å plassere alle bagene inne på ett lite rom, for så å deretter finne et bord for å spise middag. Til middag var det kylling med ris, grønnsaker og rundstykker. Etter middagen fikk hver enkelt av oss utdelt rom og romkamerater, deretter hente bagasjen. Alt gikk helt greit, frem til det plutselig oppstod et problem. En av elevene fant ikke bagasjen! Bussen hadde vi tømt så vi var ganske sikre på at den ikke var der. Det tok litt tid, men heldigvis kom bagen til rette, og det viste seg at det bare var en elev som hadde tatt feil. Denne lange dagen var endelig omme, og vi kunne dermed legge oss for å lade opp til morgendagen med guiding i Berlin.