DAG 4: SALTGRUVE OG POLSK FOLKEDANS

Stort rom inne i saltgruven.

Idag reiste vi til saltgruven Wieliczka, og gikk en tur rundt og så i gamlebyen i Krakow.

Tekst og foto: Stine Omholt Aunan, 10.trinn

Endelig kunne vi få en ordentlig god natts søvn, og trengte ikke spise frokost før 09.30. De fleste satset nok på å sove så lenge som mulig, fordi køen til frokosten ble bare lengre og lengre jo nærmere klokken ble 09.30.

11.30 kjørte bussen avgårde til saltgruven, som ligger litt utenfor Krakow. På veien dit fortalte guiden vår litt om gruven. Da vi kom frem ble vi delt i to grupper som fikk hver sin guidet tur rundt i gruven. Vi så på store rom inne i fjellet og forskjellige statuer og bilder som hadde blitt hugget ut i saltstein. Selv om de fleste av oss syntes vi hadde gått langt og lenge på turen, fikk vi bare se ca. 1% av hele gruven!

Treutskjæring av Jesus.

Da vi kom ut av gruven kjørte bussen oss tilbake til Krakow. Vi gikk av ved Wawel-slottet og gikk sammen til Mariakirken på torget. Derfra kunne vi gå hvor vi selv ville.

På kvelden gikk vi for å spise middag på restauranten Avangarda. Der fikk vi en treretters middag, og koste oss masse. Etter vi hadde spist gikk vi inn i en stor sal der vi fikk se på polsk folkedans. Etterhvert måtte vi selvfølgelig være med å danse selv også. Så gikk vi litt polognese, før vi sang to sanger – en på polsk og en på norsk.

Polsk folkedans.

Det ble sent på kvelden før vi kom tilbake på hotellet, men det virket som de fleste hadde hatt en fin siste dag i Krakow.