DAG 2: IKKE MERE DOPAPIR!

Minnesmerke over arbeiderne som mistet livet i de blodige streikene.

Etter en god natts søvn på båten mellom Sverige og Polen la vi idag ut på en ny lang busstur.
Denne dagen skulle vi kjøre de 60 milene fra Gdynia til Krakow. Det er omtrent like langt som fra Trondheim til Oslo!

Tekst og foto: Stine Omholt Aunan, 10.trinn

Vi spiste frokost på båten kl. 06.30, og gikk av kl. 07.30. Da bussen kom gikk vi inn og satte oss på de nye plassene vi hadde fått.
Vi kjørte en liten stund, før vi stoppet i Gdynia og så på et minnesmerke der. Det var der Lech Walsa, en av grunnleggerne av Solidaritet, arbeidet.

Minnesmerke over arbeiderne som mistet livet i de blodige streikene.

Så kjørte vi videre. Det var nok mange som var trøtte allerede etter første dag, fordi det var ganske stille på bussen, og mange slappet av og sov. Ca. 12.30 spiste vi lunsj på en veikro. Da vi gikk ut av bussen var det mange av oss som fikk et lite sjokk av hvor varmt det var ute. En gang på dagen var det så mye som 29 grader!

Inne i bussen.

Bussturen hadde vært grei til nå og vi fortsatte på veien mot Krakow. Det var kø, og gikk sakte framover. Så oppstod det en krise på bussen! Vi hadde sittet der siden 13.05. Nå var klokka 16.00. Folk var slitne, lei, hadde vondt, og ikke minst: vi måtte på do – nesten hele gjengen! Vi kjørte forbi bensinstasjon etter bensinstasjon, men tror du at vi stoppet der? Neida! Vi bare suste forbi.

Langt om lenge stoppet vi endelig på en bensinstasjon. Dokøen gikk tvers over hele bensinstasjonen, og da vi endelig kom fram til doene – var det tomt for dopapir! Som resultat av dette fløy det remser med dopapir imellom alle doene. Og da vi kom ut fra do og skulle vaske oss på hendene ble køen så lang at man ikke lenger klarte å skille mellom de som skulle på do, de som skulle vaske henda, tørke henda, sende dopapir og de stakkarne som bare ville ut av dette kaoset.

Da alle hadde handlet det de skulle satte vi oss på bussen igjen, klare for siste etappe.
Litt før åtte kom vi endelig fram til hotellet i Krakow. Der fikk vi utdelt rom, før vi spiste middag.

Endelig fremme!