DAG 1 PÅ TOLERANSEREISE

Litt slitne elever kl.07:00 på morningen.

Etter lang ventetid for både elever og lærere er endelig nedtellingen ferdig til årets Toleransereise. 

Tekst og Foto: Helene Johnsen, 10.trinn.

Dagen startet med oppmøte på skolen kl.07.00. Elevene leverte fra seg bager ute på gresset, og gikk deretter inn i aulaen for å få utlevert turgenserne for reisen.

Ikke lenge igjen før avreise..

Etter dette var det på tide å gå på bussen, og vi fikk utdelt plasser idet vi kom inn. I løpet av bussturen hadde vi et par korte do-stopp underveis, og det ble vist både én temafilm og én underholdningsfilm. Da klokken var blitt 14.00 ankom vi et spisested, hvor vi fikk servert kjøttboller og poteter i saus, med salat ved siden av. Da bussen kjørte fra spisestedet ca. klokken 15:00, la vi videre ut på veien til vårt neste stopp: ferja til Gdynia. Det gledet elevene å høre at det «bare» var 6 timer igjen til vi skulle sjekke inn på båten. Da vi ankom ferjen etter mye av både DS spilling og soving, var vi temmelig slitne etter den 11-timers lange bussturen vi nettopp hadde gjennomgått. Vi fikk deretter utlevert passene våres, i tillegg til hver vår billett og romnøkkelen til lugarene.

Passene klare for ombordstigning.

Forventningene ble stadig bygget opp mens vi stod og ventet for å få gå ombord på båten. Vi kom ombord etterhvert etter å ha stått og ventet en stund, og tempoet gikk raskt for elevene som var veldig klare for å få satt ifra seg bagasjen sin på lugaren. Når bagasjen var plassert og alle blærer tømt, kunne vi gå ned til resepsjonen felles for å vente på middagsserveringen. Dagens middag ble burger med pommes frites, og valgfri drikke. Etterhvert som man ble ferdig med middagen fikk vi lov til å gå fritt rundt, frem til klokken var 22:30 og alle måtte inn på lugarene sine. Elevene var innom både spillehaller, taxfree og generelt ble bedre kjent på båten.

Skytespill på spillehallen er alltid like gøy.

Bilde: Nilofer Khodamani, veldig fornøyd med turen så langt.

 

Da klokken var blitt 23.00 var alle inne på lugaren, og de fleste sovnet fort etter en lang dag med busskjøring. En fin start på turen.