YRKESMESSA 2018

Yrkesmessa 2018

Torsdag 13. september ble den årlige yrkesmessa i Idrettshallen arrangert. Der kan elevene fra niende og tiendeklasse besøke nærmere 50 stands, hvor de kan spørre spørsmål og finne ut hva de forskjellige yrkene holder på med.

Tekst: Tiril Tiller-Nesset 10. Trinn.
Bilder: Stine Omholt Aunan 10. Trinn.

Messa er for niende og tiendeklassinger, men etter at de har reist og de som står i standsene har hatt en to timers pause har de åpen hall. Da inviterer de spesielt foreldre/foresatte, elever fra Kongsberg videregående skole og Nav.

Her klippes det!

Yrkesmessa i Kongsberg ble for første gang arrangert i 2016. Grunnen til at de setter opp messa, er for å informere om ulike yrker man kan ha i Kongsberg regionen. Siden det er ca 50 stands er det nok av yrker å besøke, som f.eks. prest, kirketjener, politi, forsvaret, frisør og tømrer.

Politiuniform prøves.

Vi på Skrim Ungdomsskole hadde gjort litt forarbeid før vi kom på messa. På skolen hadde vi sett oss ut tre stands vi har lyst til å vite mer om. Vi skrev ned noen spørsmål som vi hadde klare. Vi så også på et kart hvor de ulike yrkene sto i hallen, så når vi kom kunne vi gå rett bort dit. Etter vi har funnet ut litt om yrkene vi hadde sett oss ut, gikk vi rundt i hallen og så på de andre standsene til vi syklet tilbake til skolen.

Alt i alt syntes vi i Skrimposten det er bra at vi drar på yrkesmessa. Da får vi ett avbrekk fra alt det vi driver med på skolen og vi kan lære om yrker som kan være interessante for oss.