SOLKREM ER VIKTIGERE EN DU TROR

 

Sommeren er her, gresset er grønt, himmelen er blå og sola skinner. Det siste er mest sannsynlig det viktigste. De fleste liker sol og godt vær, men mange glemmer solkrem. Dette kan ha ganske ille konsekvenser

Laget av: Aiva 

Når solen kommer etter en lang vinter vil folk flest gå ut for å nyte den. Spesielt nå som det er vind, da kjenner man ikke sola så godt. Dette er en stor risiko. Da glemmer man ofte å ta på solkrem. 

Flere ungdommer liker å tøffe seg med at de er for «kule» for solkrem. Over 70% av barn og ungdom har innrømt at de har blitt solbrent i 2017(etter en undersøkelse gjort av CDC). Tro det eller ei, dette kan føre til alvorlige skader. Det de fleste ungdommer ikke tenker over er langtids skader. Den værste er hudkreft som man har større sjanse for å få hvis man blir solbrent på samme sted flere ganger.  

Sola stråler et ultrafiolett lys hele tiden, direkte utsettelse for strålinger får huden din til å ikke produsere nok melanin. Dette gjør som at huden blir rød og det gjør vondt. Verre utfall kan være blemmer, feber, hodepine og større sjanse for å få hudkreft. Etter noen dager vil huden begynne å flasse, men det er etter flere dager med smerter.

Jeg håper at du er smart nok til å huske å bruke solkrem i år.