HVORFOR FEIRER VI PINSE?

Vi ungdommer er veldig glade for en ekstra fridag på våren, men de fleste av oss vet ikke helt hvorfor vi får den. I denne saken skal jeg forklare akkurat dette.

Tekst og Foto: Thea N.

Pinsen feires 50 dager etter at Jesus stod opp fra de døde, i følge det nye testamentet. I følge kristendommen viste den hellige ånd seg ved å «tale i tunger». 

Disiplene til Jesus hørte et brak fra himmelen. Da de så opp så de tunger av ild som kom ned mot hver enkelt av dem. Da ble de fylt med den hellige ånd og de fikk evnen til å snakke om Gud på alle verdens språk. Dette ga disiplene motet til å snakke åpenlyst om Jesus.

De fleste nordmenn er protestantisk kristne. I den protestantiske kristendommen regnes pinsen som «kirkens bursdag». Det er fordi første pinsedag regnes som dagen den kristne kirken ble grunnlagt.

Dette er det ikke mange av dagens ungdom som vet, og det er kanskje ikke så viktig å vite nøyaktig hva bibelen sier at skjedde. Uansett om man er kristen eller ikke bør man i alle fall være takknemlig for at man får fri 2. pinsedag, og kose seg ute i det fine vårværet.