REISETIPS: FOR DE STRAND OG KYST INTERSSERTE!

http://www.visitstavern.no/index.cfm?id=314057

Hva er vel bedre enn sjø, strender, sol og ikke minst kort reisevei? Om dette er noe du liker, har vi funnet noen steder der du absolutt vil trives.

Tekst av: Camilla og Victoria, 10.klasse.

Flere av Norges store favoritter ligger langs sørlandskysten, og blant dem Kragerø og Stavern.

Stavern er en kjent kystby som ligger i Larvik kommune. Byen er liten og veldig koselig, med et fantastisk sjøliv. Her kan alle som har sansen for båt, bading og iskrem trives. Stavern har også fine strender hvor man kan nyte late dager i solen. Byen er også kjent for sine mange koselige campingplasser. Man kan også besøke attraksjoner som Minnehallen, som ble bygget i 1926. Dette er et minnesmerke over norske sjøfolk i handelsflåten som omkom i krigshandling under to verdenskriger.

Kragerø er en liten kystby som ligger i Telemark. Dette er i min mening, en av de aller mest sjarmerende kystbyene vi har. Byen har en haug med fine bryggeplasser, og er en perfekt plass for de med båt. Ikke langt fra bryggene finner man Gunnarsholmen. Dette er et gammelt kystfort, som skulle beskytte Kragerø på 1700-1800 tallet da krigsskip og sjørøvere truet byen. Nå er kystfortet blitt til et koselig familiested med en fin strand med klart vann, stort saltvannsbasseng for store og små og ikke minst en liten og koselig kiosk. Gunnarsholmen har også et serviceanlegg for de besøkende med båt, her finner man toaletter, dusjer og vaskemaskiner. Absolutt et hot tips!

https://www.telemark.no/Aktuelt/2015/850.000-til-turveger-i-Telemark

Her er et fint reisemål om du vil ut av Norge, men helst ikke så langt.

Gdansk er det neste og siste stedet vi skal tipse om. Denne byen er den sjette største byen i Polen, og er også et sted for de som er glade i kort reisevei. Her finner man lange strender man kan nyte året rundt. Det er også en haug med aktiviteter på strendene, som f.eks sklier, volleyballbaner, hoppeslott og mye annet. En av de mest kjente strendene i Gdansk er Jelitkowo beach, som ligger i Jantarowa i Gdansk. Rundt strendene finner man hoteller i alle prisklasser og mange koselige restauranter og butikker.

https://www.pinterest.com/pin/279575089339008788/

Kanskje dette hjalp noen av dere med å finne et feriested, om dere ønsker en kortreist tur.