«Fire emblem fates conquest», et beinhardt strategispill.

SPOILERS!!! Etter og ha rundet «fire emblem fates conquest» til 3DS for tredje gang så skal jeg nå anmelde spillet og forklare litt av bakgrunnen til spillet.

Skrevet av Ivan Kristian Somby 8B.

«Fire emblem» er et strategi spill som handler om og enten overleve i et antall runder, drepe alle fiendene, slå bossen eller komme til et punkt og ta et punkt. Noe som er unikt med «Fire emblem» serien er at de introduserte permanent død, noe som betyr at vis en av dine karakterer dør en gang, er de døde for alltid.

Etter en mørk og faretruende tid for «Fire emblem» serien kom det et spill som skulle redde serien, «Fire emblem awakening». Dette spillet skulle egentlig være det siste, men siden det solgte mange kopier og fikk god kritikk valgte Nintendo å fortsette, noe jeg er glad for.

«Fire emblem fates conquest/ birthright/ revelation» skulle være de neste spillene i serien og skulle ta og fortsette «Fire emblem serien». Jeg skal nå gå over «Fire emblem conquest», dersom jeg ikke ennå har spilt i gjennom revelation og liker conquest bedre en birthright.

I «Fire emblem conquest», eller forkortet «Fe fates conquest» så spiller du som din avatar. Hannes/ hennes egentlige navn er Corrin, men du kan skifte navnet. Helt på starten går du igjennom en kjedelig tutorial (men som er nyttig) før noe skikkelig skjer.

Avataren din sitt normale utseende

Du lærer tidlig at Hoshido og Nohr, de to største landene er i krig. Nohr, som er ledet av den onde kong Garon, som er din far. Garon har tatt fire innbyggere fra Hoshido til fange og vil at du skal drepe dem. Du, så klart etter og ha vunnet, nekter og en av de to store brødrene du har for det til og se ut som om dem dør.

Etter en litt knotete start kommer du til Hoshido der du finner ut at de folkene der er din egentlige familie. Sverdet ditt sier plutselig pang og du dreper moren din, blir til en drage og går helt bananas.

Her er Jakob, din trofaste butler

Etter en stund møter du dine «Nohrian» brødre og søstre og der ender du opp med et valg, vil du bli med Nohr, bli i Hoshido, eller nekte og velge side. Uheldigvis skaffet jeg meg kun conquest noe som gjør sånn at jeg ikke fikk ett valg. Men uansett hva du velger så vil Felicia/ Jakob* være med deg (* du kan kun ha en i starten og dette bestemmes med om du valgte og være gutt eller jente, men du får den andre senere).

Og det er der de kapitlene som er felles for de tre spillene sluttes.

Etter hvert møter du dine andre familiemedlemmer, Niles, Benny, Mozu, Effie, Arthur og mange andre. Dette er også en av de andre grunnene til at jeg liker og spille spillet. Du har en drøss med personer og spille som.

Men er det en del der spillet detter ut, så er det historien dens. Corrin, eller hva en du valgte og kalle han eller hun, blir elsket av nesten alle. Corrin velger noen av de dumme valgene litt får ofte og er alt for snill. Spillet prøver også og skyve andre folk mot deg, men noen bare kommer uten mål og mening og noen som kunne ha kommet etter at du hadde slått kapittelet de var introdusert i burde ha blitt spillbare med en gang og ikke mye, mye senere.

Her er et screenshot fra «Fire emblem fates conquest»

Du kan også få såkalte «child units» som er barna til mennene i gruppen din, med noen unntak. Du kan egentlig aldri gjøre noe galt med dem. Men igjen så forklarer de hvordan dem kan slåss og sånt dårlig. Dem ble tydeligvis plassert i noe som blir kalt «deep realms» som er små dimensjoner, jeg vet egentlig ikke helt hva de er. I disse plassene så går tiden fortere enn vanlig og barna vokser fort fra og være barn til voksene.

Men her kommer den spennende delen. Hva for spille som skår. Jeg syntes historien kunne ha vært mindre knotete, «child units» kunne ha blitt forklart bedre, men gameplay er der spillet skinner. Spillet har en grei grafikk, god gameplay og et herlig galleri av spillbare karakterer. Men spillet er vanskelig får nybegynnere. Derfor gir jeg «Fire emblem fates conquest» en 7,5/10.

Bilder er hentet fra.
http://fireemblemfates.nintendo.com/dlc/
http://fantendo.wikia.com/wiki/Corrin
http://fireemblem.wikia.com/wiki/Jakob
https://www.gamecrate.com/file/fire-emblem-fates-conquest-screenshotjpg