REISETIPS: FOR DEN SKIGLADE!

https://www.travelmarket.dk/blog/skiferie-oestrig-alpestemning-skiloeb-hele-familien/

Mange forbinder ferie med sol, varme og late dager. Men det mange ikke tenker på er alle de flotte skistedene man kan dra, både utenlands og i Norge. Her er noen tips til steder man kan reise om skiglede, fart og spenning faller innenfor interessen.

Tekst: Camilla og Victoria, 10.klasse.

Det første stedet utenlands som absolutt er et hot tips er Alpene. Her finner man Europas største fjellmassiv. Alpene er et sted man kan finne noe for en hver, enten om du er interessert i pudderkjøring, slake eller bratte bakker. Det er skikjøring i verdensklasse, vakker utsikt og fullt av opplevelser.

http://www.alpene.no/

Blant de mange skisentrene man finner i Alpene er Mayrhofen som ligger i Østerrike et stort tips. Her finner man bakker med en total på 639km i løype. Det er også hele 167 heiser. Man finner løyper i alle vanskelighetsgrader og noe som kan passe for alle og en hver.

Men, det er ikke bare utenlands man kan få en en fantastisk skiopplevelse. I Norge finner man blandet annet skisenter som Trysil i Hedmark, og Geilo i Buskerud. Hele 68 løyper finner man i Hedmarks flotte skisenter. Her finner man 30 heiser, som fører til bakker som kan passe alles ønsker. I det litt mindre skisenteret i Buskerud, har man muligheten til å kjøre i 36 forskjellige bakker. Her har man også tilgang til skikurs for store og små, og til alle ferdigheter.

https://www.skistar.com/no/Trysil/Om-Trysil/Var-og-Fore/

https://www.skigeilo.no/webkamera-og-vaer

Skiferie både utenlands og i Norge er en god måte og både være sosial og å skape gode ferieminner. Håper dette kanskje var til hjelp om du ønsker å dra på skiferie!