KAN DET BLI FINALE PÅ ELEVENE FRA SKRIM?!

Fra venstre: Chetan Rastogi, Thea Nilsen Aga, Ådne Stordalen, Ingrid Kvarme, Sondre Jakobshaug, Brage Blix Sætra og Anne-Marit Borgen Werring.

Mandag 15 januar 2018 var vi med som deltakere på klassequizen NRK arrangerer for alle 10 klassene i Norge. Det er mulig å høre på klassequizen 08:30 på NRK P1 Buskerud mandag, onsdag og fredag.

Tekst: Sondre Jakobshaug, 10.trinn.
Foto: May E. Berge

Klassequizen er en konkurranse der tre elever fra 10 trinn i Norge konkurrerer i quiz. De ungdomsskolene som ønsker å være med kan melde seg på, der tre elever representerer skolen. Elevene som er med får fire kategorier med tre spørsmål fra hver kategori, altså er det 12 spørsmål. De to beste ungdomsskolene fra hvert fylke kommer til finalen. Finalen blir spilt inn på TV og blir sendt på NRK1. Premien for å vinne fylkesfinalen er på 5000 kroner! Prisen for å vinne finalen er et trofé som ser ut som en Q for quiz.

I år har det kommet en ny regel med lagene. I år er det dobbelt så mange med i finalen! Det er 2 skoler fra hvert fylke. Før var det de beste fra hver, men nå er det de 2 beste.

Vil du høre hvordan det gikk med oss? Trykk på linken under.

https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-buskerud/DKBU01001118/15-01-2018#t=2h12m56s