EN VANLIG DAG FOR ELEVER PÅ SKRIM UNGDOMSSKOLE

Nå skal dere få et innblikk i hvordan en skolehverdag til noen elever fra 8-10 trinn på Skrim ungdomsskole er.

Tekst og foto: Vilde C. Jensen

Jeg har intervjuet ni elever fra skolen. Resultatene ble slik.

Marie, Brede, Eivind og Thea står opp kl 07:00, mens Ugne står opp en halvtime tidligere enn de andre. Emilia står opp enda senere enn de igjen fordi hun står opp 07:30.

Flertallet har samme frokost hver dag, men Marie, Ugne og Thea har ikke samme frokost og Emilia spiser ikke frokost.

Hvordan kommer du deg til skolen?
Emilia, Silje, Marie, Eivind, Ugne og Martine tar stort sett bil eller buss hver dag, mens Brede, Thea og Maxim går eller sykler hver dag.

Jeg spurte også om hva slags fag elevene har i løpet av en dag. Jeg kan konkludere med at alle har masse forskjellige fag. Men det som var spesielt med denne dagen var at alle hadde samfunnsfag.

Her er uteområdet til elever på Skrim ungdomsskole, som elevene ser hver dag.

Hva har du lært?
Emilia, Brede, Marie og Ugne fortalte at de ikke hadde lært noen ting, mens Silje fortalte at hun hadde lært om energi. Maxim hadde lært en del i matte og Eivind hadde lært adjektiv på spansk. Martine la til at hun har lært om vinkler i mattetimen og Thea hadde lært om 1814.

Gjør du noe spesielt etter skolen? Hobby? Aktiviteter? Lekser?
Jeg fant fort ut at de fleste gjør lekser og de er også med venner. Emilia liker å se på Netflix og å spise mat når hun er ferdig på skolen, mens Silje ikke gjør noe spesielt. Brede spiller på PC og Maxim og Eivind trener. Før drev Martine på med hest, men ikke nå lenger. Thea er på dansing eller på teater.

Når legger du deg?
Emilia forteller at det kommer an på, men hun må være i seng klokka halv ti. Hun sovner alikevel ikke før mellom halv tolv og to. Silje og Ugne legger seg elleve. Marie, Brede, Maxim, Eivind og Thea forteller at de legger seg klokken ti, mens Martine forteller at det varierer.

Jeg takker alle sammen med bidrag til Skrimposten.