NYTT BIBLIOTEK

Vi har fått nytt bibliotek på Skrim Ungdomsskole. Det er mer organisert, ser bedre ut, og det er flere sitteplasser.

Tekst og foto: Thea Næss og Tula H.S Ringstad

Bøkene er organisert etter sjanger, og noen steder står de mest populære bøkene utstilt. Det har kommet hyller med bøker i, med myke og bløte puter på, som fungerer som benker, og det har kommet lenestoler. Det er nye oppsettet av hyller gjør at biblioteket virker mye større og det er åpent og fint.

Vi snakket med bibliotekaren Arne Kristian, og han fortalte at det som er nytt på skolebiblioteket er at de har pusset opp og ommøblert biblioteket. Det er kjøpt inn stoler og de har laget en sittegruppe der mange kan være sammen i lesingen. De har også innredet det ene grupperommet til et rom der man kan sitte sammen og spille spill eller være sosiale. Det er montert en elektrisk peis på veggen og det er flotte lys som skaper en god stemning. I tillegg har de kjøpt inn veldig mange nye bøker og boksamlingen vår er blitt meget bra. Her er det bøker for en hver smak!

Arne Kristian vil at elevene skal vite at de har satset mye på å få et godt skolebibliotek og om elevene vet om bøker de vet er gode setter han stor pris på å få tips om disse så kan de kjøpe inn flere gode bøker.

Prosessen har vært ganske grei. Lærer Aina har hjulpet mye til, samt at andre på skolen også har støttet arbeidet. Her på skolen satser vi mye på lesing og da har han fått penger til å kjøpe inn bøker vi trenger.

I tillegg til det Arne Kristian fortalte er det viktig at elevene behandler biblioteket bra og at det ikke blir herjing der inne. Det er bra om elevene ikke tar ut bøker av hyllene og setter de andre steder slik at det blir rot i systemet. Det er viktig at elevene leverer bøkene de har lånt i kassa ved pc’en og at alle bøker som lånes blir «bippet» ut av en lærer.

Vi er veldig fornøyde med det nye biblioteket, og vi håper at elevene på skolen får bedre leselyst nå som vi har et så fint sted å lese!