TILBAKEBLIKK PÅ ÅRETS TRIATLON

Vi på Skrim Ungdomsskole hadde den årlige, tradisjonelle triatlon den 30. august. Også i år ble den vel gjennomført av spreke ungdommer. Både før, under og etter triatlon har vi i media gruppen intervjuet både deltakere, tilskuere og lærere, noe som ga oss et positivt innblikk i hva elever og voksne mener om denne gledesfylte dagen.

Tekst og foto: Sondre Jakobshaug, Emilie Rønningen Grette og Frida Helgren Kjeller.

Saggrendadammen- der det hele starter.

Da elever fra Skrim begynte å ankomme til Saggrendadammen, hoppet de fleste av sykkelen og gikk rett ned til vannet for å kjenne på det. Noen reagerte med: «vannet er kjempe kaldt!», og da vi spurte deltakerne om det var noe de gruet seg til, var det nettopp dette; å svømme i det kalde vannet. Men overraskende nok tenkte de mer på å ha det gøy og gjennomføre løpet så bra de kunne. «Bedre enn i fjor», sa de om hva målet for dagen var. Ord som også ble gjentatt av forskjellige elever, var beskrivelser av triatlonet: morsomt, spennende, gøy og digg med annerledes dag!

Tolv år som tilskuere

Ved Saggrendadammen var det også andre som hadde møtt opp. En mann og en kvinne kunne fortelle at de syntes triatlonet er en hyggelig tradisjon og at dette var deres 12 gang som tilskuere. Videre nevte de at de syntes det er fint med fysisk aktivitet og de liker allsidigheten. «Er du ikke glad i å svømme, ja da har du muligheten for å sykle og løpe», poengterte den ivrige kvinnen.

På vei fra Saggrendadammen og tilbake til skolen fikk vi muligheten til å intervjue en av lærerne som sto vakt. Hun fortalte at det er kjempe gøy at vi som skole kan arrangere og gjennomføre et triatlon. «Det er gøy å se så mange spreke ungdommer og det er artig å heie og oppmuntre underveis», sa hun med stort smil på munnen. Vi spurte henne også om hun selv ville være med som deltaker hvis hun fikk sjangsen, og svaret hennes var et positivt «ja, så klart!».

«5 PÅ GRASSE»

Vi spurte 5 deltagere om hva de tenkte om egen innsats:

Arsalan Sediqi bedre kjent som Arsa

var fornøyd med egen innsats

 

 

Aleksander Friborg er fornøyd med egen innsats,

men kondisen var ikke helt på topp

 

 

Andreas Gran var ganske fornøyd med egen innsats

 

 

 

Vilma Ruud svarte: ja litt.

 

 

 

Fredrik Fiskum Graven svarer: EHHH nei, jeg kunne ha løpt kjappere!

 

 

Intervju med lærer og komiteleder Elling Midtgarden 

Hvor mange ganger du vært med å arrangere?

Elling forteller at det for 8 år siden var en lærer som kom med en ide til en aktivitetsdag som var litt annerledes og litt fysisk utfordrende. Da kom det fort opp at et triatlon var den beste løsningen. Siden 2009 har det bare vært avlyst 1 gang og det var i 2015. Grunnen til det var dårlig vær.

Han sier også at alle mulighetene rundt skolen med Saggrenda dammen, skogen og lignende, var perfekt for  anledningen.

Vi spurte han om hvordan lærerne blir involvert i dette:

-Nei, vi har jo en liten komite som tar ansvar. Også har vi jo tenkt sikkerhet, så vi har lærere rundt i hele løypa- i år har vi faktisk hatt en lærer utti vannet med tørrdrakt. Alle vaktene er utstyrt med gul vest silk at man lett kan finne dem om det er behov for det.

Det Elling tenker er gøy med triatlon er at det er et arrangement som er for hele skolen, og at det er en dag som ikke er skole-relatert.

Vi spurte om hvem av trinnene han tror vil gjøre det best? Her er svaret hans:

-Ja nå starter tiende. Det er jo de som bruker å få de beste tidene, men det er jo noen sprekinger i niende og sikkert åttende også. Blir spennende og se!

De har de reglene om å ikke ta noen snarveier, følge trafikkregler, holde høyre side av gangveien når vi sykler. I tillegg skal man være høflig om noen slår seg og da spør man hvordan det går.

Se stort bildegalleri fra dagen her:

 • Vi syklet samlet fra Skolen og til Saggrendadammen.
 • Vel fremme ved dammen gjorde alle seg klare.
 • Elevene samlet seg ved startlinjen.
 • Første etappe i gang med svømming over dammen.
 • Deretter syklet vi hele veien mot skolen.
 • Syklene ble parkert ved rundkjøringen.
 • Vi løp siste etappe.
 • Mot slutten av løpingen møtte vi noe av det vi fryktet mest - Brattbakken.
 • Så bar det videre til siste delen av løpeetappen.
 • Siste innspurt fra skogen og mot mål.
 • MÅL!!!
 • Målområdet
 • Vi avsluttet dagen med premieutdeling.