«MYE VIL HA MER»

Fra venstre: Helene, Jane, Annette og Vilde

Denne uka har 9. trinn et prosjekt som heter «Mye vil ha mer». Vi fikk intervjue fire av elevene for å finne ut hva dette går ut på.

Tekst: Thea Næss, Foto: Vilde Christiansen Jensen

Elevene fortalte at de ble delt inn i grupper og at hver gruppe skulle lage en presentasjon. De fikk utdelt forskjellige temaer som hadde med miljøet å gjøre, og presentasjonen skal vare i ca. 5 minutter. Jentene vi snakket med har om «plast og emballasje» og «matforbruk».

I tillegg til presentasjonen tar de bilder av søpla de kaster. Det skulle de gjøre for å vise hvor mye søppel de kastet i løpet av uka og at de resirkulerer.

De har holdt på med prosjektet siden forrige uke, og presentasjonen skal fremføres på fredag denne uka.

Vi spurte jentene hva de syntes om prosjektet. Det var noe delte meninger, men Helene sa: «Det er gøy med gruppearbeid, det er i hvert fall bedre enn å sitte alene ved pulten».
De syntes det er gøy å lage presentasjon, fordi da kan de være kreative. De sa at de har lært mye nytt, og at de har blitt litt bedre kjent med de som er på gruppa deres. «Jeg er på gruppe med bare folk jeg henger med i friminuttene», sa Annette fornøyd.

Jentene har lært at det er viktig å begynne å jobbe effektivt med en gang, hvis ikke blir de hengende etter.

Det er tydelig at dette prosjektet setter miljøet i fokus blant elevene, og vi håper de fortsetter å tenke på miljøet i tiden fremover.

Lykke til med presentasjoner på fredag!