HEIA! HEIA! HEIA!

Ballen i kurven

I dag har det vært balldag på Skrim Ungdomsskole i Skrim hallen, arrangert av studentene Martin Petersen og Martine Andersen, fra høyskolen i Sørøst-Norge. En balldag er en morsom og aktiv dag hvor det er konkurranse i én eller flere sporter. På Skrim blir balldager arrangert jevnlig, og denne gangen var det studentenes oppgave å gjøre det.

Tekst og foto: Tula Helene Ringstad og Matilde Sperrud, 10.trinn

I dag var det basketball og fotball. Hver klasse på åttende og niende trinn var delt inn i tre lag. Hver klasse på tiende trinn var delt inn i to lag. Tiende spilte mot tiende, niende mot niende og åttende mot åttende. Hver kamp varte seks minutter, med to minutter pause mellom.

Oppsamling på starten av dagen

Første kamp ble litt forsinket, men tiden ble fort tatt igjen. Vi overhørte noen elever som diskuterte hvordan de skulle klare å vinne, og lagde planer om hvordan de skulle stå. Mange elever liker balldagene veldig godt fordi de holder på med noe annet enn vanlig skole.

Før lunsj var det basketball, og etter lunsj var det fotball. Basketballkampene ble spilt i Skrimhallen. Tiende trinn spilte fotball i Skrimhallen, og åttende og niende spilte i Sparebank 1 hallen ved siden av.

Fotball i gang i Sparebank1 hallen

Vi spurte studentene om hva som var målet deres med balldagen. Martine Andersen sa at målet var at elevene skulle ha det gøy og være i aktivitet, og at balldagen er en dag som kan være med på å øke trivselen og samholdet på skolen. Vi spurte også om hva man må tenke på når man skal arrangere en slik dag.

«Det er mye man må tenke på når man skal arrangere noe slikt. Det er ting som må stemme og som må gå opp. For eksempel må man lage lag, lage kampoppsett, fordele slik at lærerne får ulike og viktige arbeidsoppgaver, gi informasjon til både lærere og elever og lage regler. Alt dette må nås til både elever og lærere, slik at alle er innforstått med lag og regler, ikke minst planen for dagen», sa Martine.

Forventningene deres var at det skulle være en morsom, aktiv dag hvor lærerne og elevene er samlet, og som bidrar til at felleskapet blir bedre.

Vi har også intervjuet én elev fra hver klasse:

Marie Strand Andersen, 10.trinn:

Marie Strand Andersen på 10.trinn

Hva synes du om balldagen?

«Jeg synes det er deilig å slippe vanlig skolefag. Jeg er ikke særlig fan av gym egentlig, men det er gøy når man kommer inn i det».

Er det noe du skulle ønske var annerledes?

«Nei, ikke egentlig».

Hva liker du best av basketball og fotball?

«Basketball».

 

Fredrik Grongstad 9.trinn

Fredrik Grongstad på 9.trinn

Hva synes du om balldagen?

«Det er gøy og man slipper vanlig skole».

Er det noe du skulle ønske var annerledes?

«Det skulle vært toppa lag».

Hva liker du best av fotball og basketball?

«Fotball».

 

Silje Løver Urdalen 8.trinn

Hva synes du om balldagen?

Silje Løver Urdalen 8.trinn

«Det er gøy».

Er det noe du skulle ønske var annerledes?

«Det skulle vært flere kamper».

Hva liker du best av basketball og fotball?

«Basketball».

 

Det ble en vellykket balldag med mange fornøyde elever.