DAG 4: HUET UNDER SALTKRANA!

Hele gjengen i saltgruvene

Tekst og foto: Matilde Sperrud og Tula H. Ringstad

Rennende saltvann

Oliver Hjelle stakk hodet under det rennende vannet nede i saltgruvene og fikk en ekstrem salt opplevelse. De andre som smakte fikk også det. Hva kan man forvente av en saltgruve?

Idag har vi vært i Saltgruvene og i Krakow. Saltgruvene er omtrent 700 år gamle og de er veldig flotte. Det er veldig mange utskjæringer og skulpturer gjort av gruvearbeiderne som jobbet der for lenge siden. Selv om de først og fremst var gruvearbeidere, var de ekstremt talentfulle. 95% av gruvene er salt, og det er lov å slikke veggene. Vi fikk også smake på rennende vann som var ekstremt salt.

Skulpturer lagd av salt.

Vi ble guidet i tre forskjellige grupper, til vi tok heisen opp igjen. Nede i gruvene ble vi tatt bilde av sammen. Bildet var det mulig å kjøpe. Hele turen tok omtrent to timer.

Etter vi var ferdige i gruvene, kjørte vi buss forbi fabrikken til Schindler. Deretter fikk vi gå i byen og shoppe i et par timer. Senere på kvelden spiste vi god middag på Avan Garda og opplevde folklore. Der ble noen av elevene valgt ut til å danse med de som viste frem de forskjellige folkedansene. Det var god underholdning.

Vi har hatt en super dag!