EN DAG PÅ NOTODDEN

Det moderne Norge startet på Notodden og i dag var vi på besøk for å lære mer om denne spennende historien.

Heddal stavkirke.

Tekst og foto: To elever på 10. trinn

Vi startet dagen med å dra til Lysbuen museum der vi fikk høre om Norges viktigste oppfinnelse og besøket til den thailandske kongen. Det var hungersnød den gangen oppfinneren Kristian Birkeland sammen med gründeren Sam Eyde klarte å finne opp en ny måte å lage kunstgjødsel. Oppfinnelsen ble kalt lysbueovnen og den reddet mange mennesker fra å sulte i hjel. Etter en time sammen med guiden gikk vi ned til Kunstmuseet, der fikk vi kikke litt på den kommende Martin Luther-utstillingen. Lunsjen spiste vi på Bergbys og deretter dro vi for å se Heddal stavkirke.
På slutten av dagen kjørte vi til ‘Bok- & Blueshuset’. Der var det «stasjoner» med forskjellig informasjon om blues og hvordan det har vært i løpet av årene som har gått.

En av bluesstasjonene.

Helt til slutt var vi innom det gamle fabrikkområdet før vi reiste hjem til skolen igjen.