DAG 1: SKRIM SIN FØRSTE KIELTUR

Nå har vi gleda oss i to år til Toleransereise. Endelig var dagen der!

Teskt og foto: Emilie R. Grette og Emilia G. Torstensen

Vi starta dagen vår med å møte opp på skolen klokka 10. Deretter sa vi ifra at vi hadde kommet, og fikk utdelt hettejakker og vann. Så sa vi farvel til foreldrene våres, og satte oss på bussen. For å komme inn på bussen måtte vi vise frem passene våres. Lærerne hadde passkontroll ved inngangen.Vi kjørte med bussen inn til Oslo for å ta Colorline-båten. Der ble det utdelt boardingkort, som vi måtte passe på hele tiden. Det var nøkkelen for å komme inn på rommene.

Da vi var på båten var det mye å gjøre. Alt starta med en stor samling, der alle skolene som skulle på tur ble samlet. Der snakket han som hadde ansvar for passasjerene litt om regler. Han ga oss også masse informasjon om selve båten. Etter denne samlingen fikk vi fritid fram til middag.

I løpet av timene vi hadde fritid, så gjorde vi mye rart. Vi kunne bade, kikke på ting, handle, spille og mye mer.

Da tiden var kommet for middag, ble vi samlet en halvtime før, for å sjekke at alle var der til tiden. Det var en stor buffet med masse forskjellig å velge mellom. Det var alt fra sjømat til hamburgere. Vi ble også servert drikke etter hva vi selv måtte ønske. Da alle på bordet var ferdige med å spise, så fikk vi fritid frem til showet vi skulle på.

Showet startet klokka 19:00. Der fikk vi se en musikal som het «The joy ride». Folka som var med i musikalen løp opp til publikum så vi fikk følelsen av å være med. Noen av oss ble til og med tatt på av dem. Det var også muligheter for å kjøpe alkoholfrie drinker i baren om vi ville det. Flere av oss kjøpte drinker og de smakte veldig godt.

Etter showet var det muligheter for å dra på disko. Der hadde de en DJ som spilte musikk. Det var også discolys og dansegulv for de som måtte ønske det. Om du ikke ønsket å danse, så var det masse annet å finne på. Noen satt og hørte på musikk, noen spilte i spillehallen og noen var ute på taket.

Da tiden nærmet seg 23:00, så måtte vi gå hvert til vårt. Vi ble krysset av på rommene av lærerne. Da var det leggetid.