-ENDELIG KOMMER JEG PÅ TV!

I dag har Kongsgårdmoen barneskole hatt besøk av NRK og ungene gleder seg masse til å komme på TV. 

Tekst og foto: Vilde C. Jensen & Emilia Gudbrandsrud fra 10. trinn ved Skrim Ungdomsskole.

BlimE er et arrangement som har blitt arrangert i ca. 7 år. Hvert år blir det laget en dans som flere hundre skoler er med å danse. Hovedtemaet med BlimE er å få folk til å bli med, og å skape nye vennskap. I år er Kongsgårdmoen skole plukket ut til å bli filmet før alt blir vist på  livesendingen fredag den 22.september.

Koreograf Sandra Gerecke

Koreografen til BlimE-dansen 2017 heter Sandra Gerecke. Hun har drevet på med dans i nesten 20 år. Sandra har laget danser for blant annet MGP, Madcon, Marcus & Martinus, AF1, X-faktor og The stream. Dette er det første året hennes som koreograf for BlimE.

– Jeg takket ja fordi jeg syns det hørtes ut som en krevende, men morsom og spennende oppgave, forklarer hun smilende.

Hvorfor laget du to forskjellige versjoner av dansen?

-Jeg laget en lett og en vanskelig. Dette er for at alle skal kunne danse den, uansett om du går i barnehagen eller på ungdomsskolen. Det skal være like spennende og like utfordrende, uansett alder. Alle skal kunne føle mestring, svarte hun glad.

 

Vi spurte noen av elevene ved Kongsgårdmoen skole om de gledet seg. Alle svarte ja! Ikke alle var like forberedt, men alle var klare for å gjøre sitt beste. En elev forklarer hva han gledet seg mest til:

– Å komme på TV! ropte han, og løp tilbake til vennene sine.

Det var mange spente elever som fikk besøk av NRK

Vi intervjuet også Kjetil Moen ved Kongsgårdmoen skole, som er ansvarlig for BlimE der. Kongsgårdmoen skole er en av få utvalgte skoler som ble plukket ut til hovedfokus i direktesendingen til NRK.

-Vi ble valgt til fordi vi har vært med å sende inn videoer flere ganger før. En av grunnene til at vi ble valgt ut er fordi vi har såpass ny skole, og fordi de ville til et nytt sted, som ikke var så langt ifra Oslo.

 

 

Programleder Benedicte Bendiksen

Programlederen for BlimE i år er Benedicte Bendiksen, som flere kanskje kjenner igjen fra Supernytt på NRK. Hun gleder seg veldig masse, og tror dette kommer til å gå veldig bra.

Dagen ble en suksess og alle dro derfra med ett smil om munnen.